Кленовият сироп – ефикасен срещу затлъстяването

кленов сиропКленовият сироп се прави от сока на захарния клен, а неговата родина – канадската провинция Квебек. Той е много полезен, защото вместо вредната захар е богат на екоглюкоза и микроелементи. Не съдържа никаква захар и подсладители. В него няма и никакви оцветители, ароматизатори, консерванти.

Има антибактериални свойства, калций, желязо, над двадесет вида антиоксиданта, калии и тиамин. Кленовият сироп се добива по много интересен начин – правят се малки дупчици ( около пет сантиметра ) в ствола на съответното дърво. Там се вкарват тръбички и през тях сокът се влива в направени точно за това нещо съдове. От четиридесет литра от този сок става около литър сироп.
Кленовият сироп се бори, и то много ефикасно със затлъстяването. Това е така, защото подобрява метаболизма и можете много лесно да отслабнете. Бори се също с рака на белите дробове и с диабета.
С кленова диета можете да отслабнете с цели пет или десет килограма и то само за десет дни. Освен отслабването, другия полезен ефект е, че пречиства организма от натрупаните вредни вещества. Диетата се отразява благоприятно и на храносмилателния тракт.
отслабванеТъй като в него няма захар, а е естествен подсладител, и е много полезен може да слагате от него в чая си, кремовете, кафето, сладкишите, ястията с месо, или зеленчуци.
Ако спазвате някаква диета добавете го без да се колебаете към дневното меню и ще се очудите колко добре ще ви се отрази.
Според някои сведения този вид сок се е използвал още преди Колумб да открие Америка. След 18-ти век започва все по – малко да се произвежда кленова захар, защото все по – разпространено става отглеждането на тръстика, тъй като така захарта се произвежда много по – лесно и е и по – евтина.

Как се добива оригиналния канадски кленов сироп?! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване