Как да приготвим лека и засищаща вечеря

Не пропускайте нашите съвети за лека вечеря, които ще ви помогнат не само да отслабнете, но и да поддържате теглото си. Както и да се наслаждавате на хубав сън.

вечеря

Ако искате освен да не ви е тежко, но и да отслабнете с няколко килограма, изберете лека, бърза и засищаща вечеря.

Основните герои са салатите и протеините с малко мазнина. Като начин на готвене, изберете скара, фурна, пара или варене. В никакъв случай не пържете, тъй като този вид храна затруднява храносмилането. Веднага ще забележите, че се будите по- свежи и по- енергични.

Марулята, освен че съдържа малко калории, има успокояващ ефект, поради което е много подходяща за вечеря. Може да я съчетаете с домати, риба тон, целина, моркови и др.

Забравете за въглехидратите и прекаляването с мазнини преди сън. Те са основни за храненето ни, но най- добре ги яжте сутрин или на обяд. През нощта тялото почива, приетите въглехидрати по- лесно се превръщат в мазнини, като се трупат по корема, бедрата и др.

Най- добре изберете голяма салата с месо или риба: пуешко, пилешко, леки колбаси, риба. Може да ги съчетаете и вечеря1със зеленчуци на фурна, пара, скара или варени. Доста по- лека гарнитура от ориз и картофи. Не забравяйте подправки като лук, чесън, магданоз, лимон и др.Месото може да е телешко и дори свинско, но нека да е крехко, без тлъстини.

При напитките, избягвайте газираните. Те затрудняват храносмилането и подуват корема.

За десерт е позволен един плод или обезмаслено кисело мляко.

Накрая завършете с успокояваща напитка преди сън – лайка, липа или различни комбинации.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване