Как да поддържаме форма и след 50

За да сте в добро здраве и след 50- годишна възраст, е много важно да сте в добра физическа форма. Затова ще ви предложим някои съвети как да сте слаби и здрави и след като преминете тази възрастова бариера.

50 години

Обикновено жени преди или след менопауза, напълняват. Но при мъжете се случва същото, тъй като с времето метаболизмът намалява. Тези фактори създават рискове за здравето като наднормено тегло, сърдечно- съдови проблеми, остеопороза, диабет и др.

Затова е важно да контролирате теглото, да сте слаби и здрави. А за да го постигнете, имайте предвид следните съвети:

Как да поддържате форма след 50- годишна възраст?

– Трябва да промените някои хранителни навици, тъй като метаболизмът се забавя от възрастта. Затова е важно да се храните здравословно, но с леко намалени калории (1200 калории за жените и 1500 калории за мъжете). Включете в диетата си пресни и пълнозърнести храни, например, семена, ядки, плодове, зеленчуци, нетлъсто месо и др. Избягвайте храните с много захар и мазнини. Пийте много вода. Чрез нея освен че ще пречистите тялото си, но и ще избегнетеслед 50 дехидратацията.

– За да се раздвижвате, най- добрият начин е да разхождате по 30 минути. Така хем тренирате дишането, хем сърцето, а и отслабвате.

– Ако много пиете и пушите, трябва да престанете. Ако искате да пиете, не трябва да надвишавате по 2 чаши червено вино на ден. Цигарите просто трябва да ти спрете окончателно.

Ако следвате тези съвети не само ще отслабнете и ще влезете във форма, но най- важното – значително ще подобрите здравето си.

Симптоми на климакса и менопаузата при жените. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване