Как да поддържаме перфектна фигура

Ето някои полезни съвети, които ще ви помогнат не само по време на диета, но и след това – да запазите свалените килограми:

Цифрите имат значение. Внимавайте с калориите, които съдържат храните, които купувате. Не надвишавайте калориите, които трябва да приемате през деня, за да не качвате килограми. Ако искате да сваляте по 1 кг всеки две седмици, трябва да си спестите 500 калории на ден.

Не се вманиачавайте по калориите. Не прекалявайте с намаляването на калориите. По този начин стресирате тялото си и нарушавате метаболизма си. Не изключвайте от менюто си въглехидратите, протеините или мазнините, а ги балансирайте.dieta69

Хранете се със здравословни храни. Не е важно просто да отслабнете, а да се поддържате в добро здраве. Затова се научете да се храните със здравословни неща, а това означава автоматично, че и килограмите ви ще са в норма.

Контрол върху апетита. Когато ви се дояде нещо сладко, например вафла, изяжте един банан. Всяка вредна храна може да бъде заместена с полезна, стига да се сетите. По този начин хем си угаждате, хем няма опасност за килограмите ви.

Направете си собствени правила. Изградете свой начин да се противопоставите на вредните навици, като среднощното ровене в хладилника, например. Сами се заставете да не го правите. Не купувайте изкушаващи ви храни, на които трудно бихте издържали. Измислите си свои собствени правила.

Яжте храни, които засищат за повече време. Това са тези, които съдържат повече фибри и вода – зеленчуци, плодове, бобови култури. Внимавайте и с порциите – нека да са малки. А храненията си разделете на 5-6 пъти дневно.

Превърнете храненето в удоволствие. Избирайте разнообразно меню, за да ви е вкусно всеки път. Пробвайте различни подправки. Нека готвенето и храненето се превърнат в приятно изживяване, а не в битовизъм.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване