Как да отслабнете и да запазите резултата

отслабване

отслабване

Забързаният живот в днешно време е изключително трудно препятствие към поддържането на здравословно тегло, а понякога прави самото отслабване напълно невъзможно. Ако сте опитвали да отслабнете на няколко пъти и сте претърпели тотален провал това значи, че традиционните диети не работят за вас, или поне в дългосрочен план.

За щастие съществуват няколко малки стъпки, които ще ви помогнат да избегнете обичайните грешки и да постигнете дълготраен ефект на отслабване.

Ключът към успешното здравословно отслабване

Процесът на отслабване се ръководи от едно просто правило – балансиране на диетата. Казано по друг начин, трябва да внимавате какво ядете и в същото време да правите поне груба сметка какво изразходвате. За да сте в състояние да топите мазнини, а не да задържате сегашното ниво или още по – лошо да дебелеете, просто трябва да приемате по – малко калории, отколкото горите.

Според експертните изчисления, 3 500 калории се равняват на около 500 грама мазнина. Ако извадите от менюто си само 500 калории, за една седмица ще отслабнете именно с този половин килограм. Изчислението е просто: 500 калории по 7 дни = 3500 калории. След като сметката е толкова проста, защо самото отслабване е толкова трудно?

Отговорът на този въпрос също е повече от прост – защото си го правим трудно сами. Често хората се впускат в тежки и необмислени диети за отслабване, подлагат се на неистов глад. Веднъж уплашили се от страхотната битка на волята с естествените нужди на тялото, голяма част от тях отказват да започнат каквото и да било в тази насока, оставяйки се на течението.

За щастие има и по – добър начин за отслабване, който няма да ви кара да се чувствате нещастни. С помощта на интелигентни вътрешни решения можете да изградите напълно нови и здравословни хранителни навици, които ще ви помогнат да спечелите битката срещу излишните килограми.

Първи стъпки за здравословно отслабване

Въпреки че не може всички да се мерят с един аршин, има няколко насоки, които ще ви помогнат при старта:

  • Помислете за цялостна промяна в начина на живот, а не само за някаква краткосрочна диета. Трайното отслабване не може да се постигне за няколко дни. Защото дори да успеете, по всяка вероятност ще станете поредната жертва на драматичния йо – йо ефект и скоро не само ще си върнете старите заоблени форми, но и ще натрупате някое друго кило отгоре.
  • Потърсете социална подкрепа. Твърде малко хора се обръщат за помощ към останалите, които вече са преминали успешно по този път. Къде от срам, къде от мързел или нежелание да говорят за проблемите си, мнозина блъскат главите си в стената на незнанието и сами се отдалечават още повече от крайната цел. Потърсете подкрепа от вашето семейство, от приятелите, от други хора с подобни проблеми и тогава ще получите насърчение в точния момент.
  • Бързайте бавно. Бъдете уверени в собствените си сили и ще спечелите голямата надпревара за отслабване. Нека целта ви да не бъде рязко смъкване на 10 кг. за седмица, а не повече от 400 – 500 грама. Прекалено бързата загуба на тегло може да повлияе на тялото и духа ви доста отрицателно, да ви накара да се чувствате мудни и болни. Всъщност, скоростното топене на килограми изцежда най – вече мускулите и водата от тялото, без да закача мазнините.
  • Мотивирайте се с някаква цел. Особено подходящи са краткосрочните цели, като например да се вмъкнете в старите си любими бикини за почивката на морето, да зарадвате с ефирните си форми любимия или да сте в състояние да направите добро впечатление на децата си.
  • Използвайте подходящи инструменти, които ще ви позволят да следите изкъсо развитието на вашето отслабване. Водете ежедневен регистър на поеманите храни, теглете се редовно и измервайте поне един път седмично обиколките на талията, гърдите и бедрата. Само по този начин ще съумеете да видите резултата черно на бяло и ще можете да вземете правилните решения.
  • Експериментирайте, докато откриете точния начин. Имайте предвид, че без да направите няколко опита, по всяка вероятност нещата няма да станат. Защото това, което е работило при едни, при вас може да не помогне. В крайна сметка е важно да се почувствате удовлетворени и да постигнете щастливи вашето голямо отслабване. Ключът към ковчежето е да разберете какво работи при вас.
голямото отслабване

Голямото отслабване е възможно за всеки

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване