Как да отслабнем след Коледните празници? Топ съветите на диетолозите:

Обилните трапези след Коледните празници обикновено водят до покачване на теглото с между 2 и 4 кг в повечето случаи.

Как можем да се върнем към нормалните си килограми? Ето няколко полезни съвета:

Пийте повече вода. Това е ключов съвет във всички диети за отслабване. Много често позивите за глад всъщност се дължат на дехидратация. Така че, преди да се нахвърлите върху някой сандвич или вафла, пийнете чаша вода.

Разделете храненето на няколко приема. Всички сме чували, че най- добрият начин за хранене е да ядем по малко, но по- често. Сега обаче е време и да го приложим. По този начин ще ускорим метаболизма и ще имаме енергия през целия ден.

Не пийте алкохол. След празниците е добре да спрем консумацията на алкохол за известно време. Ако искате да отслабнете, задължително трябва да се придържате към тази мярка. Алкохолът е доста калоричен.

Хранете се бавно. По този начин ще усетите правилния момент, в който да спрете да ядете, преди да прекалите.

Избягвайте стреса. Често стресът причинява фалшиви позиви за глад, които не се дължат на физиологична нужда, а на психологическа. Затова е добре да включите в ежедневието си успокояващи практики като йога, пилатес, разходки и пр.

Движете се повече. Отделяйте поне 30 минути на ден за спорт или друг вид физическа активност, чрез която да изгаряте излишните калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване