Как да отслабваме правилно?

Всички искаме възможно най- бързо да се отървем от излишните килограми. С колко обаче е нормално да отслабваме? Според повечето специалисти, свалянето на килограми трябва да се случва с 0,5 – 1 кг на седмица. Но защо е така?

Възможно е да отслабвате и с повече от 1 кг седмично при усилени тренировки и много суров хранителен режим. Въпросът е обаче дали това е здравословно.

Освен това има огромна разлика между това да свалим килограми и да свалим мазнини. Килограмите много бързо могат да се стопят. С една бърза диета и повече спорт, може да отслабнете с 5 кг седмично. Но това не е реално намаляване на теглото, защото мазнините си остават. Просто тялото ни е загубило много вода, което успява да заблуди кантара. Много бързо обаче истината лъсва, когато скоро след това, отново наддадем. Така че важното е да топим мазнини, което няма как да стане по- бързо от 1 кг седмично.dieta53

1 грам мазнина съдържа 9 калории. Съответно, за да свалите 1 кг трябва тялото ви да усети недостиг на 9000 калории и да ги възстанови от мастните депа. Ако искате да топите по 1 кг мазнини всяка седмица, е изчислено, че трябва да поемате 1285 калории по- малко, отколкото харчите. Ако средно на човек са му необходими около 2000- 2200 калории, като извадим от тях 1285, се получава съвсем малко количество – около 700 калории. Това е крайно недостатъчно за един възрастен работещ човек. Освен че ще гладува зверски, може да нанесе сериозни вреди на тялото, като да съсипе метаболизма си. Затова е препоръчително да топите само 400 грама мазнини на седмица.

Все пак има начин да надхитрите тялото си. То е ако започнете да горите повече калории – т.е. с тренировки. Ако нямате обаче опит със спорта, е най- добре да се посъветвате с фитнес инструктор.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване