Как да консумираме лещата, за да отслабнем

лещаВЕЩЕСТВАТА В ЛЕЩАТА, КОИТО ПОМАГАТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Един от най- популярните представители на бобовите растения е лещата, която е подходяща за консумация както през зимата, така и през лятото. Но ако сте на диета за отслабване, е добре да знаете какви вещества съдържа и колко калории ви носи.

Бобовите, сред които е и лещата, са сред позволените храни в диетите, благодарение на съставките, които помагат за отслабването.

Лещата съдържа вещества, които ще ви помогнат да свалите излишните килограми. Тези качества се дължат на някои вещества, като например: фибри и естествени антиоксиданти (витамин А, С и Е, бетакаротен, цинк, селен, магнезий, мед и манган).

Фибрите забавят усвояването на глюкозата и мазнините, като по този начин им пречат да преминат в кръвта и да се натрупат в мастната тъкан.

От друга страна, естествените антиоксиданти са важни при лечението от наднормено тегло, затова е добре да ги получавате от храната – като лещата. Тези антиоксиданти предпазват и от болести, свързани с наднорменото тегло, като напримерлеща1 високото кръвно, диабета и др.

Въпреки че помагат за отслабването, лещата съдържа калории, затова е важно да се уточни колко са те и каква порция можете да консумирате.

Колко калории съдържа лещата?

Лещата съдържа 353 кал/100 грама. Порцията, която можете да консумирате е 30 грама сурова и суха леща, като при гответе, тя се увеличава до 90 грама. Т.е. от 30 грама сурова леща, приемате 105 калории.
– С тази порция леща можете да правите различни рецепти – салати, пастет, супи, манджи и др.

Бобовите растения могат да заместват месото. Затова се възползвайте от свойствата им, за да отслабнете.

Постна супа от леща -рецепта. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване