Как да закусваме правилно, за да сме слаби

За да отслабнем ефективно, освен диетата, която спазваме, трябва да имаме предвид и някои основни правила за здравословното хранене. Най- важната част от деня, през която ядем, е закуската, твърдят специалистите. Така че, ако искате да отслабнете, трябва да знаете някои основни принципи за първото хранене през деня.

Много хора не обръщат внимание на закуската и я подминават. Това е ключова грешка не само в диетата, но и в здравословното хранене. Защо закуската е толкова важна? През нощта, докато спим, тялото ни продължава да преработва храната от деня. Отделената при процеса енергия, зарежда клетките. Поради това, понякога се будим нощем и усещаме силен глад. Ролята на закуската е да зареди тялото ни калории, за да се задвижи метаболизма.dieta85

Ако пропуснете закуската, само след час- два ще усетите замайване, липса на енергия и ще се изнервите. Причината за дискомфорта ви падането на нивото на глюкозата. Усеща се слабост в мускулите. Когато съвсем падне глюкозата, ще огладнеете, но при храненето най- вероятно ще се натъпчете, тъй като няма да можете да се контролирате.

За закуска са абсолютно недопустими всякакви сладкарски и тестени изделия. Ако искате да е здравословна и да отслабнете, трябва да подберете правилната храна. Добрата закуска трябва да се състои от малко мазнини, бавно разграждащи се въглехидрати, белтъчини. Ако отслабвате, изберете овесени ядки, обезмаслено мляко, варени яйца. Включете в закуската си плодове и зеленчуци. Може да пиете кафе и чай, но без захар. Ако нямате навика да закусвате, започнете с плодове и варено яйце.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване