Какво трябва да знаем за метаболизма и отслабването

Една от основните причини за затлъстяване е бавната обмяна на веществата. В такива случаи, за да започнете да отслабвате, трябва да намерите начин да забързате метаболизма си. Ето някои идеи, които ще ви помогнат да го ускорите, но и да разберете нещо повече за обмяната на веществата:

Спортувайте. Редовните тренировки ще ви помогнат да влезете във форма, тъй като ще засилят метаболизма ви. Добре е да съчетаете спорта с едно по- здравословно хранене.

Щитовидната жлеза. Ако имате съмнения, че щитовидната ви жлеза не работи правилно, идете на лекар. Един от признаците е именно забавеният метаболизъм.dieta61

Наследствеността. Бързината на обмяната на веществата до известна степен е обусловена от гените. Но ако си изградите един здравословен режим, със сигурност ще ускорите метаболизма си.

Червени чушки. Те са сред храните, които забързват обмяната на веществата. Така че е добре да ги хапвате.

Зелен чай. Съдържа вещества, които ускоряват метаболизма. Дори да не сте на диета, добре е да го консумирате редовно.

Хранете се често, с малки порции. За по- бърз метаболизъм, разделете храненията на пет пъти дневно, а порциите нека са малки.

Не спазвайте бързи диети. Стресират организма и може да нарушат метаболизма ви. Водят до йо-йо ефект.

Метаболизмът се забавя. Това се случва с напредването на годините. Затова изградете здравословни хранителни навици и не забравяйте да се движите.

Поддържайте килограмите си. Не се хвърляйте да отслабвате за бързо и с много. По този начин нарушавате обмяната на веществата си. Ако искате да отслабвате, изберете дългосрочна стратегия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване