Какво може да ядете късно вечер, без да качвате килограми

диетаЧесто ви се случва да огладнеете късно вечерта, и макар да знаете, че е крайно нездравословно, и е една от причините водещи до напълняване, все пак не се сдържате да не отворите хладилника, или да не си приготвите любимото ястие. Ако пък се върнете в леглото, цяла нощ глада не ви оставя на мира, и не можете да заспите. Има ли все пак позволени и за това време на деня храни? Какво можете да ядете в късните часове за да бъдете хем сити, хем да не пречи на отслабването ви?

Всъщност жестоката истина е, че каквото и да ядете малко преди лягане се усвоява много трудно. Хубаво е ако вечеряте най – малко три или дори четири часа преди да сте си легнали. И ако все пак това време е минало, а ви гони страшен глад изпийте чаша чай или вода, защото често се случва жаждата да предизвиква фалшиво чувство на глад. А ако искате да отслабнете – пийте шипков чай – ще се уверите, че потиска апетита. А ако сте вечеряли и все пак не успявате да прогоните глада хапнете сто грама сушени плодове. Яжте бавно, за да се заситите.ядене Можете да си позволите и пресни плодове – ябълка, круша, банан или портокал. Бананът успокоява и засища. Наблягайте и на млечни продукти.

Можете да си направите дори омлет, но само от два белтъка. Позволена е и зеленчуковата супа, салата със сок от лимон.
Дори ако сте на диета за отслабване – няма нищо страшно ако хапнете пилешко месо, риба, пуешко и зелена салата.

Стига да обичате овесени ядки – хапвайте ги спокойно – те са идеалната храна за среднощните часове. Естествено не ги заливайте с мляко, а със вряла вода, добавете им само лъжичка мед, но не чакайте да изстинат.

От всичко сладко позволен е само медът, който можете да го добавяте във всички напитки и храни.
Напълно забранена е пикантната храна, пърженото, мазното и висококалоричното. Ограничете солта. Ароматите на канела, портокали, мента, ябълки, ванилия и ягоди са способни да намалят апетита ви.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване