Истината за отслабването!

2814_300Всичко, което ми харесва или е незаконно, или неморално или води до затлъстяване! Затлъстяването се превръща във враг номер едно на западната цивилизация. Въпреки многото диети, системи за отслабване и упражнения, все още сред хората царят доволно количество напълно грешни твърдения. Ще започнем с погрешните схващания, свързани с упражненията за загуба на тегло.

Там царуват  две много големи заблуди: Първата е, че тренировката във фитнеса много ще ви помогне да се отървете от излишните килограми. Втората е, че ако тренирате пресата си не е трудно да получите тънка талия. Това не е така!

Всяко фитнес упражнение е предимно насочено към увеличаване на мускулите. Този процес се нарича анаболизъм. Докато отслабването (загубата на излишните мазнини) е процес, обратен на анаболизма  и се нарича катаболизъм.

В допълнение, практиката показва, че с аеробиката се свалят два пъти повече килограми, отколкото с потенето във фитнеса.  Например, човек с тегло 80 килограма за 30 минути  интензивна аеробна гимнастика ще изхарчи около 300 калории и 150 калории след занимания  във фитнес залата.

Вторият тъжен момент за  коремната пресата. Всички сме привлечени от снимките на стегнатите коремни мускули на фотомоделите и фитнес маняците. Но да се постигне такъв резултата не е никак лесно и почти невъзможно само с коремни преси. Защото истината за физиологията на тялото е жестока. Това означава, че да отслабнете (да се отървете от мазнини) в корема , без дори да намалите теглото си във всички други части на тялото е невъзможно. Можете да правите стотици или дори хиляди коремни преси на леглото, но докато не се създадат условия за загуба на общото тегло, мазнини ще се разпространяват по цялото тяло, така както е предвидено в нашата ДНК програма.

ФитнесДруг интересен факт… Помните ли,  че хабите само 150 калории  във фитнес залата и 300 калории от аеробика? Представете си как се потихте в продължение на час …. и после пихте 1  или 2 чаши  обикновено мляко? Е, лошата новина е,  че тази една единствена чаша мляко праща по дяволите цялата ви тренировка! По този начин да свалите килограми не е лесно. Къде е изхода? Как, по дяволите, да отслабнете?

За  да отслабнете наистина, трябва да се откажете от три неща – закуска, обяд и вечеря. Шегувам се, но това е истината. За да отслабнете – яжте по-малко и се движете повече.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване