Диетично меню Бирхер-Беннер за загуба на тегло

tttttttttttttШвейцарският лекар- диетолог  Бирхер-Беннер разработи доста интересна диета за намаляване на теглото и подобряване на здравето.

Тази диета се препоръчва като подходяща за постепенното намаляване на килограмите и в същото време подобряване на общото състояние на организма.

Продължителността на диетата е 2 седмици. Относно състава си тя е плодово- зеленчукова нискокалорична диета. Акцентът е върху използването на специално приготвени ястия от плодове и зеленчуци , които се консумират на закуска, обяд и вечеря. Всяко ястие се разделя на три приема.

Питейният  режим не е ограничаващ, напротив, препоръчва се да се увеличи приема на течности до 1,5-2 литра на ден.

Рецепти на плодовите и зеленчукови ястия, подходящи за диетата на д-рБирхер-Беннер:

Понеделник: Орехово ястие – смесете 2 с.л. настъргана ябълка, зърнени култури, накиснати във вода за два часа, 50гр белени орехи, сока на половин лимон, захар на вкус и 2 с.л. заквасена сметана.

Вторник: Ястие от овесена каша – 2 с.л. овесени ядки, накиснати с вода до образуване на каша (не се вари ), 1/3 чаша ситно нарязани орехи , сок от половин лимон

Сряда: Касис пюре – 2 с.л. грис  се накисват в 4 с.л. студена преварена вода , добавете половин чаша касис, поправен със захар и разбъркайте

Четвъртък: Пюре от малини – 2 с.л. грис се накисва в 4 с.л. вода. В тази маса сложете 1 с.л. мед и 150гр пюре от малини, поръсете с настъргани орехи.

Петък: Мус от сливи и череши – изчистете от костилките 200гр плодове, пасирайте  и овкусете сместа с 1 с.л. мед и 100гр ситно нарязани орехи.

Събота: Ябълково-медено ястие – смесете с блендер  3 настъргани ябълки, 2с.л. кондензирано мляко, предварително накиснато в 1с.л. вода, 1с.л. мед,

Неделя: Салата от краставици и домати, подправена с 50гр. сирене, растително масло и сол на вкус.

VBK-DIET_38450fСледващият понеделник диетата се повтаря отново от понеделник.

Ако гладът по време на диетата е непоносим, можете при всеки прием на храна  да добавяте парче хляб от пшенично брашно .
Диетата на Бирхер-Беннер освен, че помага да отслабнете, очиства организма и има анти-стареещ ефект. Хубаво е да се комбинира с масаж, упражнения и козметични маски.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване