Да отслабваме, докато спим!

Сънят също помага при отслабването, сочат последните научни изследвания. Разбира се, това няма как да стане без съчетанието от добър хранителен режим и физическа дейност през деня.

Докато спим, в тялото се случват няколко процеса, които помагат при отслабването. Метаболизмът влиза в нормален ритъм, поради което органите също се успокояват и започват да функционират нормално. В същото време, хормоните също се отделят равномерно, което има положителен ефект. Изключително важно е хормоните да се произвеждат в рамките на допустимите граници. Ако процесът е хармоничен, цялото тяло се чувства изключително добре. dieta10

Отделянето на хормоните в нормални граници зависи от това доколко сънят ни е спокоен. Те имат ключова роля за нашите килограми. Затова е важно да имаме здрав и спокоен сън. Всички тези процеси, които протичат в тялото ни, докато спим, са свързани с разход на енергия. Затова и по време на сън можем да отслабваме.

Ако страдаме от хронично недоспиване или пък сънят ни не е спокоен, могат да се получат точно обратните резултати. Да започнем да трупаме килограми, а и да се наруши емоционалния ни баланс. Лекарите съветват вечер да се храним съвсем леко, а ако е възможно и да прескачаме. Също така е добре през деня добре да се раздвижваме физически, за да може тялото ни да отпочива още по- ефективно по време на сън.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване