Вредни навици, които ни пречат да отслабнем

Много често диетата не постига желания резултат или бързо качваме свалените килограми след края й. Хранителният режим обаче не винаги е виновният. Това може да се дължи на нашите нездравословни навици. За да е успешна една диета, не само трябва да спазваме даден режим за определено време, но и да се избавим от вредните си навици по отношение на храненето.

Ето някои от проблемите, които може би ви пречат да постигнете желания резултат:

Храната ви изкушава. Трябва да се научите кое е полезно за вашето тяло и кое – не. Не може да си позволявате да проявявате слабост пред храната, ако знаете, че тя с нищо не допринася за вашето здраве, а напротив – дори може да навреди. Бъдете по- силни от храната.dieta16

„Диетата е нещо, което трябва да започна“. Обикновено започваме диетата с нагласата, че ще свалим определен брой килограми за дадено време и после спираме. Тук именно е грешката. Не се хвърляйте на жестоки диети, които ще ви донесат светкавични резултати, но за кратко време. Изградете свой собствен режим на хранене, който да следвате всеки ден.

Може да отслабнете без движение. Включете движението в начина си на живот – спорт, разходка, каране на колело, работа в градината и пр. Може да отслабнете и без движение, но това ще е за кратко. Освен това чрез физическата дейност не само ще запазите фигурата си, но и ще поддържате здравето на цялото си тяло.
Не сменяте плодовете и зеленчуците. Ако се храните с едни и същи всеки ден, едва ли ще постигнете желания резултат. Затова внесете разнообразие в избора си на плодове и зеленчуци.

Не приемате никакви мазнини. Има полезни мазнини, които е добре да включите с менюто си, като тези, които се съдържат в рибата и ядките. Но тези, които наистина са вредни, се стремете да ги избягвате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване