Включете тиква в диетата си!

тикваТиквата е един от зеленчуците, които никога не трябва да отсъстват от диетата ви. Питали ли сте се защо? Основно, защото има много малко калории. Но и заради доста други неща – вижте какви.

Един от зеленчуците, които най- често участват в диета за отслабване, е тиквата. Може да я приготвите по най- различни начини, без да се притеснявате от калориите, които ще поемете – 30 кал/100 грама.

ЕТО КОИ СА ОСНОВНИТЕ КАЧЕСТВА НА ТИКВАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ:

– Както казахме, тиквата е нискокалорична и може да се готви по различни начини. Може да замести картофите – макар да е на същия вкус, има много повече качества от тях. Освен това, тиквата много засища, което чудесно, когато сте на диета.

– Богата е на фибри, фундаментално качество, когато отслабвате. Стимулира перисталтиката, изчиства газовете и помагатиква1 да се изчистите от токсините.

– Тиквата е диуретик. Така че, ако имате проблеми със задържането на течности, може също да я използвате.

Когато трябва да я приготвите за ядене, разполагате с много и разнообразни възможности. Може да направите пълнена тиква, да я съчетаете с паста и още много варианти.

Помнете, че е най- добре да ядете тиквата сготвена. Когато е сурова, затруднява храносмилането, а и няма да усетите пълния блясък на вкуса й.

Рецепта с тиква. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване