ВИЖ с кои летни храни можем да отслабваме – 1 част

Лятото е най- удачното време за отслабване. През този сезон има най- голямо изобилие от пресни плодове и зеленчуци, а тялото ни се нуждае от по- малко калории. Ето някои храни, от които можем да се възползваме лятото, за да свалим излишното тегло:

Ягоди. Една купичка ягоди са много подходяща закуска през лятото. Плодът е изключително богат на витамин С, омега – 3 мастни киселини и много антиоксиданти.

Череши. Вместо мазни и тежки десерти, яжте по една купичка череши. Съдържат антиоксиданти, които пречат на образуването на ракови клетки, както и намаляват лошия холестерол.

Сливи. Можем да ги ядем пресни, сушени, на сос или на компот. Съдържат много витамин С и фибри. Можем да ядем сушени сливи, когато нямаме възможност за полезна храна. А компотът от сливи е много подходящ десерт.dieta56

Тиквички. Съдържат много витамини и минерали, сред които магнезий и калий. Подходящи са за гарнитура.

Камби. Червените са много богати на антиоксиданта бета – каротин. Камбите също могат да бъдат използвани като гарнитура.

Манго. Съдържа много антиоксиданти, протеини и омега- 3 мастни киселини. Можем да закусваме с едно парче в комбинация с кисело мляко и овесени ядки.

Магданоз. Можем да го добавяме към салатата, супите, като украса на храната.

Цвекло. Съдържа изключително полезната фолиева киселина. Намалява риска от сърдечни болести и рак. Може да си направите вкусна салата от цвеклото.

Смокини. Плодът е изключително богат на фолиева киселина, калий, фибри и витамини, както и на омега- 3 мастни киселини. Освен това е много нискокалоричен.

Къпини. Богат на фибри, без никаква захар, нито мазнини, къпините са сред най- нискокалоричните плодове. Добре е да си хапвате по една купичка от тях всеки ден.

Чесън. Освен че намалява чувството на апетит, е много богат на вещества, които предпазват от рак.

Праскови. Идеалният десерт или закуска.

Диня. Ако ядем само диня няколко дни, не само ще отслабнем с няколко килограма, но и ще пречистим организма си. Освен това съдържа вещества, които поддържат кожата ни гладка и красива.

Пъпеш. Плодът съдържа витамин А, който пречи на запушването на артериите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване