Бързо или бавно отслабване – каква диета да изберем

отслабванеКогато знаеш, че трябва да отслабнеш и да подобриш начина си на живот, е моментът да вземеш правилно решение и да получиш желаните резултати. Затова трябва да отделиш време и да помислиш кое е по- добре – да отслабнеш бързо или бавно.

Свалянето на излишните килограми не е само естетически въпрос. В повечето случаи, когато някой се подлага на диета, е  заради здравословни проблеми. Например, метаболитни заболявания – висок холестерол, диабет, сърдечни – исхемия, тромбоза, костни – артрит и мн.др.

Затова, когато мислите как да отслабнете, трябва да изберете да го направите бързо или бавно. Решението не е лесно, но може чрез него  да подобрите или не начина си на живот.

Бавното отслабване е най- добрият избор. Въпреки че е най- трудният да се приложи на практика. Бързото сваляне на килограми е изкушаващо, а диетите са лесни и кратки. В дългосрочен план обаче, няма да постигнете очакваните резултати. Може би ще отслабнете бързо, но и бързо ще върнете старото си тегло, а понякога и с отрицателни последици задиета здравето.

Бавното сваляне на килограми изисква търпения и последователност, две качества, които хората с наднормено тегло не притежават. Ако прескочите тази бариера, е много лесно да поддържате балансирана и бавна диета, като средиземноморската например.

Въпреки това, има много причини, които ни подтикват да търсим бързи начини за отслабване. Ето кои са те:

– Бързите диети са атрактивни, защото предлагат точно това, което искаш – да отслабнеш с много за кратко време.

– Много се рекламират – диетата на Аткинс, на Дюкан, на известни личности.

– Обикновено такива диети се прилагат от холивудските звезди, които са модел за подражание за милиони хора.

Все пак обаче, бавното отслабване е по- доброто и по- здравословното. Затова, когато избирате диета, мислете в перспектива.

5 храни, които горят мазнините. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване