Борбата срещу мазнините

th_660_1283170337_1282958662_fhf02Човешкото тяло – това е доста хитра система, която отдавна е осъзнала, че най-важните компоненти извлечени от  храната трябва да се държат в резерв. Например, има малко захар в черния дроб, протеините се задържат в стомаха, а телесните мазнини отиват под кожата. Това определя осанката и теглото на човек. Означава ли това, че трябва да се борим със собствената си тяло? Не – диетата и здравословното хранена са наши помощници! Но в началото е необходимо да научите малко повече за своя опонент. В нашия случай – мазнините.

Обработката на мазнините започва след като храна влезе в устата, когато тя попада под влиянието на слюнчените жлези.

Необходимо е да се запомни, че мазнините –  са енергията, която е необходима на всеки човек за да живее. Така че, ако водите  заседнал начин на живот, което означава, че тялото се нуждае от минимум  енергия. А когато сте активни и спортуват , мазнините изгарят. Например, необходимо е да се знае колко мазнини се консумират ежедневно и какво количеството от тях изгарят. Така че, ако сте прекарали цял ден вкъщи, гледайки телевизия и ядейки някои високо-калорични храна – това означава, че тези мазнини са просто се отлагат под кожата. А за да ги свалите се изисква натоварване (аеробика, фитнес, йога или проста разходка).

1282958662_fhf04Между другото, един много добър вариант – това е честото хранене, на всеки три до четири часа. Само внимавайте с порциите, те трябва да са малки. Това ще увеличи метаболизма и по този начин изгарянето на мазнини ще се увеличи.

Човек  не трябва да мисля, че ако яде по-малко, ще отслабне веднага. В този случай, тялото забавя метаболизма и няма никакъв ефект от гладуването.

Преди тренировка е най-добре да се яде нещо високо въглехидратно, а след това тялото ще го изразходва по същество и няма да го складира като мазнини около талията. Има една проста истина – колкото повече мазнини изгаряте, толкова повече тялото ви го изисква.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване