Антиестрогеннa диета

ghhhhhhТази диета е дело на известния учен диетолог Ори Хофмеклер. Той стигнал до заключението, че в съставът на някои храни има вредни вещества, които предизвикват образуването на ракови тумори. Това го подтиква да създаде анти- естрогенна диета.

Диетата се основава на изключване от менюто на продукти с „естрогенна активност“.

Тази диета се ползва от хиляди американски жени. Антиестрогеннa диета се състои от три фази. Според Ори Хофмеклер, продуктите с естрогенна активност допринасят и за увеличаване на телесното тегло.

Първият етап на диетата:
Този първи етап всъщност е детоксикация на организма. Постепенно трябва да се премахнат всички храни, които могат да се съдържат естрогенно – подобни вещества . Вашата диета трябва да се състой само от продукти съдържащи анти- естрогенни компоненти.

Вторият етап на диетата:
Увеличаване на съдържанието на продуктите с анти- естрогенни вещества.

Третият етап на диетата:
Можете да ядете хляб, месо или паста за вечеря. Вечерята на тази диета е в центъра на храненето. На обяд и на закуска се хранете само с лека храна. Тя може да бъде: зеле, цитрусови плодове, млечни продукти, яйца, масло, черен дроб на треска, сьомга, ядки, зехтин. Продукти като ориз, лук,  авокадо и боб се препоръчва да се използват през нощта. На ден трябва да има най-малко шест хранения.

В никакъв случай  по време на тази диета не трябва да се консумира алкохол, бира, брашно, шоколад, захар, заместители на захар и соя.

mxxzПриблизително меню за един ден:

За закуска:
От един среден грейпфрут добре узрял, кофичка кисело мляко ( по-добре нискомаслено едно процентово кисело мляко ), горски плодове – ягоди, малини, къпини или боровинки и чаша обикновена или минерална вода .

За обяд:
Подходяща за сезона зеленчукова салата със зехтин, 2 твърдо сварени яйца, една зелена ябълка и 60 грама сирене.

За вечеря:
Двеста грама печена в готварско фолио постна риба с ориз, броколи със сладък лук, домати  и авокадо.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване