7 храни, които трябва да избягваме, за да се спасим от целулита

celulit

Целулитът е промяна в съединителната тъкан на тялото, причинена от натрупване на течности и мазнини. В последствие се образуват малки вдлъбнатини по кожата. Най- честите места, на които се появява, са бедрата и дупето.

Една от причините за целулита е покачване на теглото. Но могат да бъдат също хормонално нарушения, проблеми с кръвообращението и натрупване на токсини.

Макар че не е сериозен здравословен проблем, се приема за неестетически и жените, които го имат, търсят всякакви начини да се справят с него.

Храненето е много важно, когато искаме да се предпазим или да намалим целулита.

Ето 7 храни, които задължително трябва да се избягват, за да се справим с този проблем:

1. Рафинирано брашно и продукти, които го съдържат
Рафинираното брашно е сред най- честите съставки в храната, която приемаме ежедневно. То съдържа прости въглехидрати, които трудно се усвояват от тялото и имат склонността да се натрупват, като образуват мастни депа.
За да се предпазим от въздействието им, трябва да ограничим до минимум храните, които се приготвят от рафинирано брашно.

2. Сосове
Свикнали сме да овкусяваме храната си до степен, че няма да разпознаем какво ядем, ако не му сложим кетчуп или майонеза, например. Тези сосове обаче са същински калорийни бомби. Съдържат вредни мазнини, които са вредни за здравето, а също и за фигурата ни. Редовната им консумация води до задържане на течности и проблеми с кръвообращението.
Така че, трябва да избягваме всякакви купешки сосове, като: майонеза, кетчуп, горчица, соев сос и пр.

celulit-hrani

3. Колбаси
Свикнали сме, когато нямаме време да готвим и бързаме, да хапнем набързо някакъв колбас. Проблемът с този тип продукти е, че съдържат големи количества мазнини, натрий и други допълнителни химии. Те трудно се усвояват от тялото, водят до трупане на килограми и образуване на целулит. За да нямаме проблеми, трябва да ограничим консумацията им.

4. Сол
Прекомерната консумация на сол е един от рисковите фактори, които водят до вдигане на кръвно, задържане на течности и проблеми със ставите. Големите количества натрий създават дисбаланс и подуване. Освен като подправка на масата, солта се съдържа в много други храни, без изобщо да подозираме. Така че, е доста трудно да се контролира консумацията й. Трябва да четем внимателно етикетите на храните. А също и да свикнем да използваме по- малко, когато готвим.

5. Млечни продукти
Мазнините, които се съдържат в млечните продукти, също водят до поява на целулит. Тези вещества се натрупват в тъканите и с течение на времето, образуват малки дупчици.

6. Сладкиши
Ако искаме да имаме гладка кожа, без целулит, трябва много да ограничаваме сладките изкушения. Захарта се натрупва в тялото под форма на мазнини. Проблемът е, че се съдържа в много продукти, които са на пазара, дори в такива, за които не бихме предположили. Затова, отново трябва да четем внимателно етикетите.

7. Газирано
Доказано е, че вкусът на този тип напитки води до пристрастяване. Мислим си, че те са най- доброто средство за успокояване на жаждата. Тези напитки съдържат много захар, оцветители и консерванти. Освен че с времето водят до целулит и наднормено тегло, могат да причинят и редица опасни заболявания, като диабет тип 2 и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване