6 съвета как да се предпазим от Стриите преди Диетата за отслабване

strii

Стриите представляват видим белези по кожата, които се получават от скъсване на кожните нишки, които поддържат целостта на кожната тъкан.

Появата им обикновено се свързва с бременността, въпреки, че могат да се появят заради хормонален дисбаланс, резки промени в теглото, както и при някои видове хранителен дефицит.

Обикновено се образуват по корема, бедрата и дупето. Но могат да се появяват също по ръцете и гърдите.
След като вече са образувани, заличаването им е доста трудно. Затова, е по- добре да действаме превантивно.
Ако имате намерение да сваляте килограми, за да се предпазите от появата на стриите, е добре да следвате тези съвети:

БИО- КОД – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

1. Поддържайте кожата хидратирана
Ежедневната хидратация предпазва кожата от късане на нишки, особено когато се свалят килограми. Веществата, които се усвояват от хидратиращите кремове и лосиони помагат за запазване на колагена и еластина, като поддържат дермиса здрав и без несъвършенства.
След като излезете от банята, втрийте достатъчно количество от хидратиращия си продукт.
2. Тренирайте
Въпреки че диетата помага в свалянето на килограми, спортът е съставката, която още повече помага. Правенето на упражнения не само увеличава разхода на калории, но и помага за стягане на кожата, като я прави по- устойчива на промените. Освен това, тренировките помагат да изхвърляне на токсините от тялото и по този начин се предпазваме от преждевременно състаряване.
3. Пийте повече вода
Приемът на повече вода е необходима мярка, която предпазва от промените, свързани с отслабването. Тя поддържа клетките хидратирани, помага за кръвообращението. Помага да се усвояват по- добре хранителните вещества.

dieta-marulia-1
4. Яжте повече плодове и зеленчуци
Диетата ви за отслабване вероятно ще съдържа повече плодове и зеленчуци. Но е добре да увеличите консумацията им, още преди да я започнете. Така ще осигурите на кожата необходимите антиоксиданти, които да я поддържат здрава. Витамините и минералите, които се съдържат в тях, заедно с колагена в кожата, предпазват от появата на стрии при отслабването. Ето кои са основните плодове и зеленчуци, на които на да се наблегне: цитруси, зеленолистни зеленчуци, моркови, червено цвекло, червени горски плодове, ябълки и круши.
5. Ексфолиант
Подобрява способността на кожата да усвоява полезните вещества, които се съдържат в продуктите за хитрадация. Редовната употреба на ексфолианта помага за отстраняване на мъртвите клетки, които се натрупват в повърхността на кожата. По този начин се увеличава способността за регенерация, както и еластичността и здравината на кожата.
Можете да си изработите и домашен ексфолиант от захар или утайка на кафе, като му добавите малко зехтин за по- добре хидратация. Да се използва 3 пъти седмично.
6. Маска срещу стрии
Можем да си приготвим домашна такава, като подберем подходящите съставки. Тя трябва да комбинира есенциални мастни киселини, витамин Е и някои минерали, които предпазват колагена и еластина. Домашната

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване