Рецепти за домашна алкална вода и защо е полезна

alkalna-voda-1

Водата е важна част от тялото ни, тъй като е една от основните му съставки. Тя е жизнено необходима за извършването на виталните функции. Всеки човек трябва да пие всеки ден между 6 и 8 чаши вода, за да се хидратира правилно. За да се възползваме обае напълно от свойствата на водата, трябва да е качествена и желателно – алкална.

ВНИМАВАЙТЕ С ВОДАТА ОТ ЧЕШМАТА

Трябва да сте сигурни, че чешмяната вода е с добро качество, за да я използвате. Водата с ниско качество покосява имунната система, като причинява различни проблеми и заболявания. Затова е важно да използваме водата по правилния начин.

АЛКАЛНА ВОДА ЗА НОРМАЛИЗИРАНЕ НА РН

Вероятно сте чували, че балансът киселинност/алкалност в тялото е много важен, за да сме здрави. Когато не се храним добре и водим заседнал начин на живот, тялото ни е киселинно. Това може да причини храносмилателни проблеми, хронични заболявания, преумора, напълняване и др. За да алкалинизираме тялото си, трябва да пием качествена храна и други храни, които балансират нашето рН.

РН се измерва от 0 до 14. 7 е неутрално, повече от 7 – алкално, по- малко от 7 – киселинно. Здравият организъм трябва да има рН между 7,35 и 7, 45.

Един от начините да нормализираме нашето рН е чрез консумацията на алкална вода. Един от вариантите да се сдобием с нея е чрез скъпи апарати за филтриране. Има обаче и домашни начини, за да направим водата по- алкална.

alkalna-voda

РЕЦЕПТА 1 ЗА АЛКАЛНА ВОДА:

Един от най- разпространените начини да се сдобием с алкална вода.

Съставки:
-1 кана чиста вода
-1 органичен лимон
-1 лъжичка хималайска сол

Как се приготвя?

Напълнете каната и след това сложете лимона, нарязан на 8 парчета. После добавете лъжичка хималайска сол и захлупете съда. Трябва да стои 12 часа на стайна температура. На следващата сутрин изпийте 3 чаши преди закуска.

РЕЦЕПТА 2 ЗА АЛКАЛНА ВОДА:

Водата трябва да ври 5 минути. В нормално състояние водата има алкалност 7,2. Когато ври 5 минути и я оставим да изстине, рН се повишава до 8,4, като така регулира рН на тялото.

Някои хора казват, че водата трябва да се пие, докато е гореща, но и след като изстине, запазва алкалността си. Запазете я т стъклена бутилка, която се затваря добре или в съд от неръждива стомана, който се затваря.

РЕЦЕПТА 3 ЗА АЛКАЛНА ВОДА:

В тази рецепта използваме сода бикарбонат. Как се приготвя?

Сложете една лъжичка сода бикарбонат в чаша с вода и така ще балансирате вашето рН между 7,2 и 7,9.

За да се приема една вода за алкална, нейното рН трябва да надвишава 7,3.

ПОЛЗИТЕ ОТ АЛКАЛНАТА ВОДА

-Предпазва от заболявания на храносмилателния тракт
-Предпазва от хронични заболявания, сред които и рак
-стимулира изхвърлянето на токсините
-Нормализира кръвообращението и регулира рН на кръвта
-Хидратира тялото и предпазва от преждевременно остаряване

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване