Защо вечерята е важна за отслабването

Ако искаме да отслабнем, вечерното ни меню трябва да е леко и здравословно. Трябва да помогне на тялото ни да се изчисти от токсините, за да не се натрупват под формата на мазнини.

Има различни теории какво трябва да включва менюто за вечеря – дали да са основно протеини, или само салата, или само плодове и пр. Важното е да знаем, че ако искаме да отслабнем, гладът не е решението. Затова, трябва да спазваме трите основни хранения за деня. Като можем да включим 1-2 междинни закуски, ако усетим глад.

otslabvane-vecheria-3

Защо трябва да вечеряме?
Когато организмът не получава никаква храна през определен интервал от часове, влиза в състояние на стрес и започва да се запасява с мазнини. Така напълняваме, без изобщо да си даваме сметка.

Затова, не се препоръчва да се елиминира основно хранене, като вечерята. Вместо това, трябва да намалим калориите, които приемаме, докато ядем. Важното е да не отиваме от една крайност в друга. Тайната на отслабването е в постоянството и баланса на веществата.

Сутрин трябва да закусим добре. Тялото се нуждае от хранителни вещества, които да се превърнат в енергия, за да можем да се справяме с ежедневните си задачи.
– На обед хапваме умерено, като менюто ни е богато на зеленчуци, протеини и здравословни мазнини, за да продължим деня си с достатъчно енергия.
Вечер тялото се отпуска. Организмът вече е изразходил максимално количество енергия.

Нуждае се от почивка, за да е готов за следвания ден. Затова ядем нещо леко и засищащо преди лягане. Внимаваме да не е тежка храна.

Ако не сме вечеряли, на следващия ден може да се събудим много гладни. Затова е важно последното хранене за деня.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване