Как да се избегне обилната вечеря – няколко съвета

Обилната вечеря в края на деня създава приятното чувство на спокойствие и свобода след натоварения ден на работа. Но това изобщо не е здравословен навик. Води до наднормено тегло, подуване на корема и проблеми със съня.

Но пък не е непоправим навик. Има различни причини, които подтикват към обилна вечеря. Но нека разгледаме как може да се избегне

1. Хапнете нещо, което обичате, през деня
Не чакайте вечерята, за да хапнете нещо, което ви е вкусно. Ако силно ви се дояде някое любимо ястие, не го отлагайте за вечерта. Така няма да нападате хладилника, щом се приберете.

2. Яжте достатъчно
Поради различни причини, може би не ядете през деня – нямате време, бързате. Хранете се по няколко пъти на ден – закуска, обяд и вечеря. Може и една- две междинни закуски, ако сте много гладни. Вечерята трябва да е най- лекото хранене от трите основни.

3. Набавяйте си всички необходими вещества
Протеините, въглехидратите и мазнините са много важни, за да се контролира апетита, да се поддържат стабилни нивата на енергията, особено на закуска и обяд. Ако не сте си ги набавили през деня, ще усетите нуждата от тях вечер. По този начин лесно ще прекрачите границата и ще преядете. Помнете, че полезните въглехидрати за сложните. А полезните мазнини, като зехтин, авокадо, ядки, няма нищо общо с вредните транс мазнини. По отношение на протеините, достатъчно е във всяко хранене да има по 20- 30 грама от тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване