Защо можем да ядем ядки по време на диетата

yadki-dieta

Кашу, орехи, бадеми и шамфъстък не вредят на диетата за отслабване

От години ядките са обвинявани, че са сред причинителите на напълняване и винаги са били забранявани в диетите за отслабване. Но дали наистина е така?

Обичате ядки, но винаги ви е било страх да ги ядете, когато искате да отслабнете? Лошата слава на орехите, бадемите, шамфъстъка или кашуто обаче не е заслужена. Дори се наложи намесата на науката, която доказа, че по една шепа дневно няма да навреди. Ето причините:

yadki-otslabvane

– Богати са на качествени мастни киселини. Съдържат омега- 3 и други полезни мазнини. Тези мазнини са важни за тялото ни.
– Въпреки калориите, не водят до напълняване. Направени са много изследвания върху тези ядки. Нито едно от тях обаче не сочи, че водят до напълняване.
– Засищат и са богати на полезни вещества. Ядките съдържат също така фибра, различни минерали, като магнезий или калий. Никога не е излишно да ги ядем.
– Не съдържат въглехидрати. Те са сред основните причинители на напълняването, най- вече рафинираните. Ядките обаче не ги съдържат. Те са важна част от редица диети за отслабване, например вегетарианската, палео диетата и др.

Кои ядки можем да ядем?

Като най- полезни се посочват орехите, бадемите, шамфъстъка и кашуто. Яжте ги в натурална форма, без мазнини, без сол, без захар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване