Вода от краставица – идеалната напитка за вашата диета

krastavitsa-voda

Ако искате да пречистите тялото си и да се погрижите за силуета си, включете краставицата в диетата си. Не само като съставка към салатите, но и под формата на напитка.

Водата от краставица е мощен съюзник за изхвърляне на токсините от тялото. Изхвърля задържаните течности. Ако сте решили да се подложите на диета, не пропускайте да включите тази напитка.

Важно е да си припомним, че подлагането на диета не означава да спрем да ядем, а да започнем да контролираме храненето си и избора на храна. Диетата ни помага да овладеем здравословни навици, например, да ядем повече плодове и зеленчуци.

Свойства на краставицата

Зеленчукът съдържа над 90% вода. Това го прави лек и силно хидратиращ. Помага да елиминираме токсините от организма и да избегнем задържането на течности, което се отразява в качване на килограми.

Ниското калорийно съдържание също благоприятства отслабването и се вписва идеално във всяка диета за отслабване. Краставицата е диуретик и антиоксидант.

krastavitsa

Рецепта за вода от краставица

Лесно се приготвя. Чрез тази рецепта приготвяме 2 различни напитки, едната се приема на гладно, а другата през целия ден. Може да се включи в диетата 2- 3 пъти седмично.

Съставки:

– 1 краставица
– 1 ½ вода
– Половин лимон
– 1 лъжичка семена от чия

Начин на приготвяне:

1. Обелете краставицата и я разбийте в блендера, за да изцедите сока.
2. Добавете сока от краставицата към водата и разбъркайте добре.
3. От сместа се приготвят две напитки. Едната се пие на гладно на стайна температура, а другата през целия ден.
4. Към една чаша смес от вода и сок от краставица, добавяме лъжичка чия. Оставяме да постои няколко минути, преди да изпием на гладно.
5. Към останалата смес добавяме лимоновия сок, разбиваме добре и го пием.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване