Отслабване за 5 дни с Краставица и Целина

krastavitsa-celina-1

Имате нужда да свалите няколко килограма за кратко време?

Искате да пречистите организма от токсините, да подобрите работата на чревния тракт, да намалите подутия корем, да подобрите състоянието на акнето, да регулирате холестерола и триглицеридите или да подобрите кръвообращението? За всички тези случаи, 5- дневната диета с краставици и целина ще ви свърши идеална работа.

Диетата продължава 5 дни и е съсредоточена основно върху краставиците и целината. Но менютата са доста балансирани. Важно е през тези 5 дни да не консумираме червено месо, за да успеем да пречистим организма си.

Не трябва да пропускаме и да пием достатъчно вода по време на диетата.

krastavitsa-celina-2

Ето и какво е менюто за 5- дневната диета:
Закуска: Салата от краставици и целина с 2 филийки печен хляб. Чаша чай или кафе без захар. Можем да заменим салатата с шейк от краставици и целина, който да изпием на гладно.
Преди обед: 1 кисело мляко или сезонен плод по избор.
Обяд: риба на скара със 100 грама варен пълнозърнест ориз, салата от краставица и домати. Можем да заменим рибата с пилешко, както и салатата със супа от целина.
Следобедна закуска: плод по избор. Можем да заменим с кисело мляко.
Вечеря: супа от целина и салата от краставица и целина с печени филийки. Можем да заменим салатата с шейк от целина и краставица.
Нека разгледаме и как се приготвят някои от ястията в диетата – супа от целина и салата от краставица и целина.
РЕЦЕПТА ЗА СУПА ОТ ЦЕЛИНА
Съставки: 6 стръка целина, 1 глава лук, ½ картоф, 1 литър пилешки бульон, 1 лъжица зехтин, кориандър, сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне: Измиваме целината и лука. Нарязваме на ситно. Задушаваме целината и лука със зехтина, който вече е добре загрят. Когато лукът стане прозрачен, добавяме бульона, също солта и пипера. Слагаме и картофа. Оставяме да се вари, докато картофа омекне. Когато е готово, изключваме котлона и оставяме да изстине. Разбиваме в блендера. Пак загряваме и сервираме с кориандъра.
РЕЦЕПТА ЗА САЛАТАТА ОТ КРАСТАВИЦА И ЦЕЛИНА
За 1 човек, два пъти на ден.
Съставки: 200 грама накълцана целина, 1 краставица, 6 листа маруля, 1 морков, 1 домат, 4 черни маслини.
Начин на приготвяне: Измиваме добре съставките. Белим краставицата и моркова. Нарязваме на кръгчета краставицата. Настъргваме моркова. Режем марулята на ситно. Нарязваме домата. Смесваме всичко в една купа. Овкусяваме със зехтин, сол и черен пипер на вкус. Салатата се сервира с 1-2 печени филийки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване