Наистина ли може да се отслабне със салати?

dieta-savet

Салатата е най- доброто ястия за лятото: лека, без много калории и засищаща. Дали е възможно обаче да се отслабне само със салати?

На пръв поглед изглежда лесно. Това обаче може и да е доста опасно за здравето ни, предупреждават експертите по хранене. Според специалистите, със салати можем да свалим 2- 3 кг на седмица, но трябва много да се внимава с този тип диети. Рискът е да получим дефицит на хранителни вещества.

Но не всички салати са нискокалорични. В ресторантите има салати, които съдържат по 500 калории. Ако си приготвите същата рецепта у дома, с някои модификации, можете значително да намалите калориите. Особено трябва да се внимава със сосовете.

Fresh Vegetables

Салатите са богати на фибра, но трябва да включим и протеини. Например, когато вечеряме салата, трябва да я съчетаем с риба или бяло месо.

Ако вечеряме салата обаче, веднъж седмично обяда ни трябва да се състои от бобови култури, паста, ориз или картофи, а в останалите дни червено месо или яйца.

Ако искате да отслабнете с 2 кг на седмица, съчетайте с плод (сутрешна закуска, предиобедна закуска, следобедна закуска). Не се хранете след 18 часа. Добре е салатата ви да съдържа само пресни съставки, а не варени. Съчетавайте зеленчуците с някакъв вид протеин: пилешко, варено яйце, риба тон, сьомга, тофу…

За овкусяване, можете да използвате зехтин. Може и някакъв диетичен сос на базата на кисело мляко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване