Най- търсените диети през 2014

Нека разгледаме кои диети са били най- търсени в Гугъл през изминалата 2014 година.

Американската асоциация на диетолозите напомня, че диетата трябва да е балансирана по отношение на хранителните вещества. Избягвайте режими, които обещават да отслабнат с много килограми за кратко време, също диети с прекалено малко калории и такива, които забраняват храни.

hrani-topqt-maznini

И така, кои са най- търсените диети за 2014 (това обаче не означава, че са най- правилните варианти за отслабване):

1. Палео диета. Базира се на хранителен режим, който е подобен на този на пещерните хора. Набляга се на консумацията на плодове, зеленчуци, месо, морски дарове, орехи, семена и полезни мазнини, малко сол. Основните напитки са вода и чай. Никакви млечни продукти, зърнени храни, рафинирани храни, захар, бобови, нишесте и алкохол.

Повечето диетолози посочват тази диета като прекалено строга и ограничаваща, за да се поддържа в дългосрочен план. Ограничава консумацията на основни вещества.

2. Аткинс. Създадена от д- р Робърт Аткинс обещава да отслабнете с до 4 кг през първата седмица. Позволява по- висока консумация на протеини и ограничава бобовите, зеленчуците и въглехидратите. Сред забранените храни са захар, мед, брашно, зърнени храни и млако.

Повечето диетолози смятат, че тази диета не е препоръчителна, тъй като се консумират повече протеини и по- малко плодове и зеленчуци. Освен това забавя храносмилането.

3. Безглутенова диета. Глутенът е протеин, който се съдържа в зърната на житото, ръжта, пшеницата и овеса, а също и в техните производни продукти, като хляб, бисквити, паста, сладкиши, бира и пр. Диетата изключва това вещество и храните, в които се съдържа.

Тази диета се препоръчва за хора, които имат непоносимост към глутен или имат целиакия. Дори малки количества глутен могат на причинят стомашни смущения като диария, повръщане, отслабване, анемия и преумора.

sredizemnomorska-dieta-meniu

4. Средиземноморска. Проповядва здравословен начин на живот и хранене, базирано на големи количества плодове, зеленчуци, полезни мазнини, въглехидрати, червено месо. Това не е просто диета за отслабване, а здравословен режим, който можем да следваме цял живот и да нямаме проблеми с килограмите.

5. Диета Даш (DASH). Създадена е за хора с високо кръвно налягане. Характеризира се с повишена консумация на зеленчуци, плодове и нискомаслени млечни продукти. Намалява наситените мазнини и холестерола.

6. Военна диета. Това е режим, който обещава бързо топене на мазнините в кратки срокове. Не ограничава точно храните, а набляга на малки и здравословни порции. Забранена е изцяло само захарта, ограничават се белия хляб и сладките изделия.

7. HCG диета. Инжектира се хормона, който се отделя по време на бременността, наречен човешки хорион- гонадотропин. Комбинира се с хранителен режим от 500 калории дневно в продължение на 23 дни. Тази диета за отслабване е доста спорна и търпи много критики.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване