Може ли да напълнеем от зеленчуци?

dieta-za-sarce

Много фактори влияят на напълняването. Начинът на приготвяне на храната и количеството храна, което приемате, са ключови фактори, от които зависи дали ще напълнеете. Когато си приготвят по здравословен начин, осигуряват на тялото достатъчно хранителни вещества.

Значение

Зеленчуците са сред най- важните храни. Не само хранят тялото, но са богати на витамини и хранителни вещества, като фибра, фолиева киселина, калий, витамин А, витамин С. Те осигуряват енергия на тялото, помагат срещу болестите и правят костите силни.

zelenchutsi-hranene

Начин на приготвяне

Това е ключово. Ако ги покривате с мазни сосове, няма как да се възползвате от хранителните им качества. А и ще поемете много калории. Трябва да се консумират възможно най- натурално. Ако искате да ги ядете със сос, трябва да е нискокалоричен. Може да ги варете, да ги готвите на пара, да ги печете.

Консервирани зеленчуци

Пресните зеленчуци са най- здравословните. Консумацията на консервирани зеленчуци не е толкова полезна. Консервите съдържат захар и сол.

Калории

Някои зеленчуци са по- калорични от други. Ядат се на малки порции. Картофите, царевицата, тиквата, съдържат нишесте и повече калории от другите. Трябва да се консумират по- умерено.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване