Лятото е тук, но внимавайте с бързите и строги диети

dieti-laji

Отслабването е важно, но не на всяка цена. Бързането е лош съветник, а строгите и бързи диети дават нереалистични и опасни обещания.

Навлизането в летния сезон ни кара да свалим излишните килограми, които сме натрупали през зимните месеци. Но внимавайте, защото отслабването не трябва да се случва като рискуваме здравето си.

Много от бързите и строги диети са трудни за спазване или провокират йо- йо ефект (възстановяване на свалените килограми малко след края на диетата). Ако искаме да отслабнем, трябва да го направим по здравословен начин, като спазваме здравословна и балансирана диета в комбинация с физически упражнения. Нека разгледаме някои от рисковете и вторичния ефект, които могат да се появяват вследствие на такава диета.

otslabvane-depresiya

Тези диети за отслабване не се препоръчват за хора със здравословни проблеми, например сърдечни заболявания и диабет. Не се препоръчват и за бременни жени. Прекалено строгата диета причинява изтощение и постоянен глад. В повечето случаи свалените килограми бързо се възстановяват.

Удължаването на такива диети, извън указаните срокове, е вече наистина опасно. Предизвиква се дефицит на витамини, минерали и хранителни вещества, запек, забавя се метаболизма и пр.

Обикновено диетите, които обещават бързи резултати, се свързват с дисфункция на метаболизма, постоянно чувство на слабост и бързо връщане на свалените килограми. Здравословното отслабване изисква време, постоянство и търпение, тъй като се свързва с усвояване на здравословни навици.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване