Коя диета да изберем, за да отслабнем?

dieta-minus-500-kal

Най- важното при отслабването не е коя конкретна диета следваме: Аткинс, Зоната и пр, а количеството храна, което приемаме. Различните диети предлагат много близки резултати, но често ни е трудно да ги спазваме, ако се храним навън или когато трябва да се съобразяваме с вкусовете на други хора. Освен това, може да ни омръзне все да си готвим отделно.

Да ядем от всичко, но по малко, изглежда е най- правилният и ефективен път.

Валенти Фустер, известен кардиолог и експерт в сферата на здравословното хранене, стига до извода, че всички диети водят до горе- долу едни и същи резултати. Затова препоръчва да ядем от всичко, но в малки количества. Той е сред изявените поддръжници на средиземноморската диета: много плодове и зеленчуци, зехтин, риба, без излишни мазнини и захари. Така можем да отслабваме, докато се храним.

5-factorna-dieta

Фустер обаче не е единственият, който предлага този път за отслабване. Много други изтъкнати учени предлагат същото: да не се лишаваме от храна, но да внимаваме с количеството й. Има и други фактори, които показват, че специфичните диети могат да са опасни: могат да предизвикват дефицити на витамини и минерали, както и други вещества, което е сериозен проблем за тялото.

Спазването на специфични диети би ни затруднило, ако често ни се налага да се храним навън, също ако живеем със семейството си, имаме деца и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване