Какви храни трябва да съдържа диетата за бърз метаболизъм – Виж Тук:

metabolizam

Метаболизмът е важен за здравето, както и за теглото. Можем да го поддържаме в добро състояние чрез повече движение и пиене на достатъчно количество вода. Храната също е много важна за правилното му функциониране.

Ето кои са най- подходящите храни за добрия метаболизъм:

1. Пълнозърнест ориз, брашно от овес или пълнозърнести храни
Този тип храни подобряват храносмилането и ни зарежда с енергия. Важното е да на органични и да не са рафинирани. Трябва да внимаваме и да не прекаляваме с тях, защото са богати на въглехидрати.
2. Пикантна храна
Консумацията на пикантна храна може да увеличи метаболизма с до 25%. Те съдържат веществото капсаицин, което подобрява кръвообращението и подобрява изгарянето на мазнините. Разбира се, не е добре да се прекалява с тях или да ги ядем самоцелно. Най- подходящите са червения пипер, лютите чушки и пр.
3. Броколи
Това е една от най- добрите храни за метаболизма. Съдържа големи количества калций и витамини А, С и К, които участват във важни метаболитни процеси и помагат за ефикасното изгаряне на мазнините. Броколито съдържа много фибри и антиоксиданти, които подобряват здравето.
4. Зелен чай и кафе
Съдържат вещества, които ускоряват метаболизма, намаляват нивата на захарта и предпазват от различни дегенеративни заболявания.
5. Супа/бульон
Много подходящи ястия за всяка диета, тъй като намаляват апетита и засищат.

yabalki
6. Ябълки и круши
Имат силно засищащо действие, тъй като съдържат много фибри. Според научните изследвания, който яде по 3 ябълки на ден, отслабва по- лесно от хората, които не го правят.
7. Цитрусови плодове
Лимон, грейпфрут, киви, портокал и пр. Всички те са изключително полезни за метаболизма, тъй като са богати на много витамини.
8. Подправки
Някои видове подправки са изключително важни за добрия метаболизъм, като – чесън, лук, джинджифил, черен и червен пипер, куркума и пр.
9. Храни, богати на калций
Доказано е, че калцият помага да изгаряме повече калории. Тези храни имат свойството да засищат и да притъпяват апетита. Препоръчват се млечни продукти с нисък процент масленост – кисело мляко, прясно мляко, сирене.
10. Храни, богати на омега- 3 мазнини
Омега- 3 намаляват производството на лептин в кръвта – хормон, който се свързва с апетита. Мазнините са задължителни за добрия метаболизъм. Най- подходящите източници на омега- 3 са: зехтин, ленено семе и орехи. Консумацията трябва да е умерена.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване