Как да се храним през пролетта, за да сме здрави и слаби

dieti-deistvat

Пролетта е сезон на обновяване. Природата се събужда след зимната летаргия и се изпълва с живот. В този сезон, когато температурите стават по- меки, дните се удължават, се изпълваме с оптимизъм и желание да правим положителни неща за здравето си. Но много хора страдат от проблеми като алергии или пролетна умора. За да се справим с тях, трябва да адаптираме храненето си към изхвърляне на токсини, пречистване на организма и изпълване с енергия за лятото.

Обогатете храненето си с витамини

Природата ни предлага много плодове и зеленчуци. Вярно е, че много от тези храни могат да се намерят и целогодишно, но това се дължи на замразяване и прочие обработки. Най- добре е обаче да ги консумираме във сезона, когато са пресни.

Някои от най- типичните плодове за сезона са: ягоди, череши, кайсии, сливи ипр.

Най- често срещаните витамини в плодовете са витамин С (подсилва имунната защита и предпазва от инфекции), бекаратоните и витамин А (антиоксидант, полезен е за зрението, кожата, и пр.), също витамини от група В.

Сред сезоните зеленчуци са: марули, домати, краставици, лук и др.

plodove-za-dieta

Най- добрият начин да се храним през пролетта:

Пролетта е най- успешният сезон за изхвърляне на токсините и пречистване на тялото. За целта е добре да пием повече вода, натурални сокове, чайчета и пр.

Използвайте изобилието от плодове и зеленчуци, за да си приготвяте нискокалорични и здравословни менюта. Ако искате зеленчуците да запазят свойствата си, яжте ги сурови или на пара.

Не забравяйте, че тялото ви се нуждае от всички групи храни: въглехидрати, протеини и мазнини.

Възползвайте се от хубавото време и си правете разходки на чист въздух.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване