Как да разберем, че диетата ни не действа

dieta-izkushenie

За да разберем, че диетата ни не е ефективна, трябва да измерим получените резултати и да преценим общото си състояние.

1. Диетата не изключва любимите ви ястия. За да отслабнем, трябва да се лишим от нещо. Диетата за отслабване изисква воля да удържаме на изкушенията.
2. Не действа в реалния живот. Много често диетите не се вписват в ежедневието ни. Романтична вечеря, излизане с приятели или някой празник и диетата вече е нарушена. Диетата ни обаче трябва да е достатъчно гъвкава, за да не се лишаваме от социален живот.
3. Диетата с дефицит не действа. Желанието да отслабнем често ни потиква към крайности и екстремни решения. Обикновено този тип диети не съдържат всички необходими вещества. Това е вредно за организма и не бива да се подлагаме на такива режими. Обикновено водят и до йо- йо ефект.

dieta-saveti-2
4. Строгата диета не действа. Тези диети ни дават бързи резултати, но са трудни за спазване. Повечето хора обикновено не успяват да ги довършат.
5. Винаги сте гладни. Причините да чувстваме постоянен глад могат да са следните: диетата не е подходяща за нас, не я спазваме правилно, много сме нервни и пр.
6. Броене на калории. Ако диетата изисква да броим постоянно калории, много трудно ще се справим. Или няма да го правим както трябва, или ще се вманиачаваме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване