Кафето и метаболизма

kafe-kosa

Кафето е източник на кофеин, силен стимулант, който ни прави по- издръжливи, има диуретичен ефект и помага за отслабването.

Много хора, занимаващи се със спорт, пият кафе, за да топят мазнините и да поддържат метаболизма си активен. Кофеинът е мощно натурално средство, но не трябва да забравяме, че и те могат да имат странични ефекти. Прекаляването с кофеин може да причини тахикардии, тревожност, дехидратация и пр.

kafe-efekti

Можете да пиете кафе всеки ден, стига да контролирате количествата и да не прекалявате. Но тялото ви ще привикне към дозата и ще имате нужда от нея всеки път, за да сте в кондиция.

Комбинацията от кафе и въглехидрати увеличава издръжливостта при спортни натоварвания. Учени провели изследване, в което проверили как влияят кафето и въглехидратите върху 8 спортиста. Резултатите били напълно ясни: повече интензивност и издръжливост, отколкото при прием само на въглехидрати, без кофеин. Ако тренирате тежко и по- продължително, изгаряте повече мазнини и активирате метаболизма си. Но и не прекалявайте да го правите всеки ден. Мускулите имат нужда от почивка, за да се възстановят.

Използвайте кафето като искрата, от която се нуждаете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване