Грешки в диетите, от които да се пазим

dieta-depresiya-saveti

За да не допускаме грешки, когато отслабваме, първо трябва да видим кои са най- често срещаните. Нека разгледаме къде най- често грешим по отношение на диетите за отслабване:

1 Минават повече от 3 часа между храненията. Ако стоите повече от 3 часа без да ядете, трудно ще контролирате атаките на глад. Да се правят по 5 хранения на ден е най- добрият начин да се контролира апетита. Храненето ви трябва да продължи поне 20 минути, за да може мозъкът ви да реагира.

2 Замествате хранения с диетични блокчета. Може да имат по- малко калории, но е грешка да заместваме с тях основни хранения, тъй като трудно ще задържат апетита ни. Много по- добър вариант е вместо тези блокчета да ядете кисело мляко с някакъв плод, например.

3 Пропускате закуската. Това е сериозна грешка. Тялото трябва да се зареди с енергия, когато се събудим сутрин. Ако пропускате сутрешната закуска, е доказано, че приемате повече калории през деня.

dieta-izkushenie

4 Отдавате се на нервите. Стресът ни кара да се чувстваме гладни, когато всъщност не сме. Същото става, когато сме в депресия или скучаем. За да се предпазите от тези ситуации, научете се как да се разсейвате.

5 Диетични храни. Не трябва да се прекалява с консумацията им. Може да не съдържат захар или бяло брашно, но това не означава, че са с по- малко калории. Ако искате да пиете нещо диетично, пийте вода или домашно приготвен зелен чай.

6 Не се движите. Диетата е най- ефективна, когато се съчетава с движение. Не е необходимо да се претрепвате във фитнеса. Може да се разхождате повече или да карате колело.

7 Теглете се ежедневно. Ако ежедневно се качвате на кантара, ще се обезкуражите. Тялото ни варира с по няколко килограма в рамките на деня. Теглете се само веднъж седмично, в точно определен ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване