Доказано: от рафинираното брашно се напълнява

Знаете ли, че рафинираното брашно е сред най- опасните храни, които консумираме? Нека разгледаме защо е вредно да консумираме храни, съдържащи бързоусвоими въглехидрати.

vaglehidrati-slojni

Въглехидратите, които бързо се усвояват от тялото, са вредни за здравето ни и могат да причинят храносмилателни проблеми. Но опасността, свързана с тях, не свършва дотук.

Рафинираните брашна не съдържат никакви хранителни вещества, нито фибра. Те са празни калории, които са опасни за здравето ни. Затова, започнете да ги ограничавате, както и да ги замествате.

Някои причини, поради които да елиминирате рафинираното брашно от диетата си:

vaglehidrati-yadene

1. Води до напълняване. Тъй като е бързоусвояем въглехидрат, тялото бързо го разгражда до енергия, която се натрупва под формата на мазнини, ако не се изхарчи.
2. Причинява затлъстяване на черния дроб. Връзката между този тип въглехидратите и затлъстяването на черния дроб (стеатоза) е научно доказана.
3. Има връзка с диабета. Изследване, проведено сред 10 000 души, показва, че хората, които консумират повече въглехидрати от този тип, са по- склонни към диабет и високи триглицериди.

Важно е да заместите въглехидратите с бързо усвояване от хранителния си режим. Най- известният начин е като заместите рафинираното брашно със 100% пълнозърнесто.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване