Диета за самотници: 10 съвета, за да сте винаги във форма

dieta-depresiya-saveti

Ако живеете сами, как планирате седмичното си хранене? Когато става дума за готвене, често ни домързява да го правим, когато сме сами. Храненето навън или прекаляването с аперитивите, може сериозно да навреди на теглото ни. С други думи, напълняваме и дебалансираме храненето си. За да го избегнем, ви предлагаме 10 съвета, които ще ви помогнат да се справите с проблема:

Зеленчуци. Увеличават ситостта и ни помагат да приемаме по- малко калории. Включете ги в основните хранения като гарнитура или като първо основно.

Пречистващи зеленчуци. Има определи видове, които елиминират токсините от организма, които са основните виновници за задържането на течности, подуването или запека. Това са зеленчуци като копър, целина, артишок, които помагат при подуване на корема или други проблеми зони.

Пълнозърнести храни. Целите зърна са богати на фибри и на витамини от група В, а също и минерали като магнезий, желязо, цинк и селен. Помага за регулирането на чревния тракт, срещу подуването на корема и предпазват от натрупване на шлаки. Най- препоръчителните са ръж, жито, пълнозърнест ориз и пшеница.

dieta-1

Червено месо. Богато е на желязо и оксихемоглобин, които оптимизират достъпа на кислород до кръвта. Тези вещества са много полезни и за косата. Разбира се, не трябва да прекаляваме с тях. Трябва да ги редуваме с риба и бяло месо.

Кисело мляко. Подобрява храносмилането и елиминирането на шлаките. Подобрява външния вид на кожата.

Яйца. Богати са на витамини и минерали. Помагат за ускоряването на метаболизма, затова се препоръчват в диетите за отслабване. Поддържат кожата гладка и блестяща.

Ягоди. Богати са на витамини и антиоксиданти. Затова са идеални за отслабването. Съдържат ксилитол, който помага за елиминирането на бактериалната плака и поддържат на зъбите по- бели.

Риба. Някои видове риба са особено богати на омега- 3 мазнини. Сред тях са сьомгата, треската, скумрията, херингата и пр.

Орехи. Особено богати са на омега- 3 и 6 мастни киселини. Поддържат нивата на холестерола в норма и помагат да имаме здрава кожа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване