Диета според метаболизма

dieta-izkushenie

Добре е да се научим да се храним според типа метаболизъм, който има тялото ни. Нека разгледаме основните видове метаболизъм и кой вид хранене е полезен за тях.

МЕТАБОЛИЗЪМ А

Тези хора обичат солената храна и са по- лакоми. Получава се порочен кръг: яденето на мазна храна изостря апетита ни, което ни подтиква да ядем още солена и мазна храна. Хората от този тип по- често са гладни, по- екстровертни, по- тревожни са, по- често се чувстват изморени.

Трябва да се хранят по следната схема: 50% протеини, 20% въглехидрати и 30% мазнини.

parjeni-kartofki

МЕТАБОЛИЗЪМ В

Хората от тази група обичат сладкото. Най- вече торти, сладоледи и пр. изделия с рафинирана захар. Не изпитват особен апетит към друг вид храни. Организирани са, чувствителни, обичат кофеина и трудно отслабват. Трябва да ядат повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Най- добрата пропорция е 70% полезни въглехидрати, например от пълнозърнесто брашно, 20% протеини и само 10% мазнини.

МЕТАБОЛИЗЪМ С

Комбинация от предните два типа. Обичат и сладкото, и соленото. Преумората и тревожността са част от живота им, а теглото им е трудно за контролиране. Могат да ядат както мазнини, така и протеини и въглехидрати. Затова яжте по 33% от всяко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване