8 калорийни бомби

pileshki-kriltsa

Когато се храните извън дома си, трябва да внимавате какво избирате от менюто. Ето някои от калорийните бомби, за които не предполагате и трябва да внимавате:

1. Пилешка салата. По принцип тази салата е подходяща за диетата за отслабване, но трябва да внимаваме какво точно съдържа. Например, в менюто може да съдържа вредни съставки като пържен лук, някакъв сос и пр.
2. Пилешки крилца. Трябва да са без кожа и на скара. Пилешките крилца са типично ястие в ресторантите за бързо хранене. Ако ги съчетаем с някакъв сос обаче, калориите стават прекалено много. Гледайте да не са пържени, а печени.
3. Шейкове. Внимавайте със захарта. В заведенията обикновено съдържат много захар и други калорични съставки. Най- добре е да си ги приготвяте у дома, за да сте сигурни какво съдържат.
4. Сандвич със салата от риба тон. Избягвайте сиренето и майонезата. Сам по себе си, от него не се напълнява. Проблемът са съставките, най- вече майонезата. Може да достигне до 700 калории!

sheik-za-otslabvane
5. Храни с патладжани. Сами по себе си патладжаните съдържат малко калории и могат да се използват за приготвяне на диетични рецепти. Например, съчетаването им със сос е вредно за фигурата.
6. Пица. Тестото за пицата може да се окаже сериозен проблем. Важна е дебелината, изборът на съставките. Една хитрина: преди пицата хапнете една салата, така няма да ядете много от пицата. Внимавайте със съставките на пицата също така.
7. Хамбургер с подправки. Диетата не означава, че трябва да се откажете от всичко. Тайната в избора на съставките е месото: пилешко или пуешко, зеленчуците. Не слагайте сирене. Нито добавяйте сосове.
8. Китайска храна. Традиционно приготвената китайска храна не е особено калорична. Но така приготвена я има само в Китай. За да е по- близка до западния стил на хранене, обикновено й се добавят много съставки, пържи се и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване