7 неща, за които бъркаме и проваляме диетата си

otslabvane-jeni

В стремежа си да отслабнем, често прекаляваме с усилията си, а и бъркаме поради липса на информация. Ето някои от най- често срещаните грешки в диетите:

1 Ядете твърде много протеини. Те са необходими и важни, но ако прекалите с консумацията им, могат да започнат да се натрупват като мазнини. За жените, ежедневната препоръчителна доза е 46 грама на ден.

2 Ядете много диетични храни. Шейкове, блокчета, диетични добавки и пр – те не помагат за отслабването в дългосрочен план. Реално, едно диетично блокче няма как да ви засити. Замествайте този тип продукти с натуралните им еквиваленти, например кисело мляко с плодове.

3 Прекалявате с правенето на упражнения. Експертите предупреждават, че прекаляването с упражнения не е разумно, когато искаме да отслабнем. Ето как да разпределите плана си за отслабване: 20% упражнения и 80% планиране на храненето. Без правилният прием на хранителни вещества, упражненията не са ефективни.

otslabvane-yanuari

4 Диета без физическа активност. Тази точка допълва предходната. Много жени си мислят, че като се грижат само за храненето си, е достатъчно, за да отслабнат и не правят упражнения.

5 Не се храните. Сигурно вече сте го чували. Вярно е, че за да отслабнем трябва да ограничим порциите, но това е много различно от това да спрем да се храним. Ако не се храните дълги часове, със сигурност ще напълнеете.

6 Ядете само салата. Добре е, че сте включили повече зеленчуци в диетата си. Това обаче е различно от яденето само на салата. Така не можете да си набавяте достатъчно въглехидрати, които да контролират апетита ви.

7 Ядете повече „позволени“ храни. Това, че една храна е здравословна и полезна, не означава, че можете да ядете купища от нея. Контролът върху порциите и в този случай е задължителен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване