7 лесни хранителни навика, които предпазват от диабет

Glucometer

Диабетът е болест, която засяга милиони хора по света. Направени са много изследвания за това как да се предпазим от нея.

Хранителните навици са много важни в това отношение. Ето какви полезни навици да спазваме, за да се предпазим от диабета:

1 Включете цели зърна

Достатъчно е да консумирате 10 грама фибри, които идват от цели зърна (например, овес на закуска или киноа на обяд). Така намалявате риска от диабет с 25%.

ДИАБЕСТАН – СРЕЩУ ДИАБЕТ И ВИСОКО КРЪВНО!

2 Яжте повече орехи

Когато хората с риск да развият диабет ядат около 60 грама орехи на ден, всеки ден, в продължение на три месеца, подобряват работата на кръвоносните съдове и намаляват нивата на вредния холестерол – два рискови фактора за диабет тип 2. Хапвайте умерени количества от тях и не се притеснявайте от напълняване.

3 Три основни храни: домати, картофи и банани

И трите са богати на калий. Нови изследвания показват, че предпазва сърцето и бъбреците на хората с диабет. По- високите нива на калий се свързват с подобряване работата на отделителната система и намаляване риска от сърдечни заболявания.

domati-otslabvane

4 Яжте винаги едно и също

Може да ви звучи странно, но новите изследвания показват, че хората с прекалено разнообразно меню, имат по- лош метаболизъм от тези, които нямат кой знае колко разнообразно меню.

5 Включете кисело мляко

Порция кисело мляко на ден намалява с 18% риска от диабет тип 2, според изследване на Харвард. Пробиотиците в киселото мляко подобряват чувствителността към инсулина и намаляват подуването.

6 Правете две големи хранения

Въпреки че диабетиците казват, че е по- добре да се правят по шест малки хранения на ден, нови изследвания показват, че по- правилният вариант е да се правят две по- големи хранения.

7 Хлябът накрая

Ако обичате да ядете хляб, оставете го за накрая. Този малък навик може да намали риска от диабет. Яденето на хляб след хранене намалява превръщането на рафинирани въглехидрати в захари и така можете да се храните, без да изпитвате необясним апетит или глад. Това е особено важно за хората наднормено тегло, инсулинова резистентност или диабет.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване