7- дневна диета с пълнозърнест ориз

dieta-oriz

7- дневната диета с пълнозърнест ориз действа пречистващо на тялото. Предлага разнообразие от ястия, но е концентрирана около пълнозърнестия ориз.

Диетата продължава 7 дни, през които ядем основно ориз, плодове и зеленчуци. Някои мазнини са позволени, а размерът на порциите не е ограничен. Трябва да пием поне по 8 чаши вода.

Пълнозърнест ориз

Съдържа 14% от препоръчителната доза фибра, двойно повече от белия ориз. Пълнозърнестият ориз съдържа витамини В – В1, В3, тиамин и ниацин. В него се съдържат още манган, магнезий, селен и желязо. При готвене на пълнозърнестия ориз 250 грама сух ориз се приготвя с 2 ½ чаши вода. Освен вода, може да съчетаете с бульон.

dieta-s-palnozarnest-oriz

По време на диетата, освен пълнозърнест ориз се ядат плодове и зеленчуци, с изключение на банани, царевица и гъби. Не яжте замразени или консервирани плодове и зеленчуци. Може да използвате зехтин екстра върджин или олио от ленено семе. Ароматните подправки са позволени. Соковете са позволени, стига да се току- що изцедени. Напитките трябва да са безкофеинови. Пълнозърнестият ориз се яде на обяд и вечеря, въпреки че може и на закуска.

След тази 7- дневна диета отслабваме, чувстваме се с повече енергия.

Може да усетите през първите 2- 3 дни неразположения от рода на: умора, глад, главоболие, раздразнителност, гадене. Ако продължат повече от 3 дни, спрете диетата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване