6 мисли, които саботират диетата ни

dieta-greshki

Много често мислите ни се оказват пречката пред заветното сваляне на килограмите. А това е сериозен враг. Ето как да се справим с най- разпространените:

1. „Трябва да се лиша от това?“ Мозъкът ни е пред постоянна дилема и се питаме дали наистина трябва да се въздържим от нещо или можем малко да залитнем. Първо, трябва да премахнем от съзнанието си думата „лишаване“. Не се лишаваме от нищо, а го правим, за да имаме всичко, за което сме мечтали.
2. „Започвам от утре…“. Когато си го помислим, можем да сме сигурни, че няма да започнем нито от утре, нито от вдругиден или от следващата седмица.
3. „Нямам време“. Много е лесно да се оправдаем, че „нямаме време нито за диети, нито за упражнения“. Всичко е само въпрос на организация.

dieta-mitove
4. „Имам бавен метаболизъм“. Когато започнем да отслабваме с диета и упражнения, а резултати не се виждат, най- лесното е да търсим виновните. Обикновено това е нашият метаболизъм. Вместо да се оплакваме от него, трябва да търсим ефективни решения как да го ускорим.
5. „Само с опитване нищо няма да стане“. Често си казваме „Само малко да опитам от сладоледа“, а накрая се оказва, че сме го изяли целия. Бъдете честни пред себе си, научете се да контролирате позивите си на лакомия.
6. „Заслужавам награда“. След тежък работен ден си мислите, че заслужавате награда: нещо вкусно и напълно неподходящо за диетата ви. Най- важната награда е тялото ви да е здраво и да се чувствате добре в него.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване