5 признака, че диетата ви е много строга

dieta-greshki

Отслабването е практика, която лесно може да изложи здравето ни на риск. Достатъчно е да си храним здравословно, балансирано и да спортуваме.

Много жени обаче се подлагат на драстични диети, които им обещават да свалят много килограми за кратко време. Те изобщо не са препоръчителни. Нека проверим по кои признаци можем да разпознаем строгите и опасни диети за отслабване:

1 Елиминират много храни от менюто. Ако диетата за отслабване е монотонна и скучна, а обядът и вечерята са почти еднакви, това означава, че режимът е прекалено строг.

2 Не си позволявате нито едно изкушение. Да си на диета не означава, че не можете да си позволите нищо извън нея. Идеята е точно обратната. Позволявайте си от време на време неща, които обичате. Така ще калите още по- добре волята си.

dieta-bez-zahar

3 Мислите само за храна. Когато решим да отслабваме, тялото ни получава по- малко храна и в един момент може да се окаже, че мислим само за храна. Това е много изнервящо, особено ако диетата ни е монотонна. И често води до нарушаването й.

4 Много бързо отслабвате. Дори да отслабвате много бързо, трябва да знаете, че това не е здравословно. Не е добре за здравето, както и ви гарантира йо- йо ефект.

5 Настроението ви често се мени. Промените в настроението могат да се дължат на много неща, но една от най- честите, особено когато сме на диета, е липсата на захар. Ако забележите, че внезапно сте станали раздразнителни, диетата вероятно е прекалено строга за организма ви и трябва да спрете отслабването за известно време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване