7 грешки в диетата ни за отслабване

dieta-greshki

1. Липса на информация. Много хора започват първата диета, която им попадне в интернет. Но ако искате да е дългосрочна и да свалите наистина излишните си килограми, трябва да изберете такава диета, която да приспособите към своя начин на живот. Добре е да се подготвите добре по темата с храненето и хранителните вещества.

2. Липса на критерий. Много хора с нормално тегло искат да свалят по 5- 10 кг поради някакви естетически или спортни причини. Но няма как да го постигнат, защото са в нормалното си тегло, което е здравословно за тях. Няма смисъл да се терзаете да отслабвате, защото само ще си причините здравословни смущения, като: анемия, преумора, липса на мотивация.

3. Липса на воля. Някои хора могат месеци наред да спазват строга диета, но без изобщо да спортуват. Други, което е по- добрият вариант, тренират много, но не спазват режим. Най- добри резултати обаче получават хората, които съчетават двигателния си режим с подходящ хранителен.

otslabvane-uprajneniq

4. Липса на хранителни вещества. Някои диети елиминират въглехидратите, други мазнините или протеините. Всяка месец има нови версии на този вид диети. Такива диети обаче изобщо не са препоръчителни.

5. Липса на психика. При отслабването психиката е много важна. Няма как да спазвате диетата, с която някоя приятелка е свалила 10 кг. Гените ни определят теглото, метаболизма, процента мазнини и мускули. Начинът ни на живот същи влияе много. Стресът. Ако понякога ви става много трудно с диетата, направете упражнения или се раздвижете по някакъв начин. Така освобождавате ендорфини и увеличавате самочувствието си.

6. Липса на упражнения . Всеки човек е различен. Двигателният режим зависи от възрастта, здравословното ни състояние и пр. Трябва да започнете да се движите, ако искате да отслабнете. Няма как да го избегнете.

7. Не е подходяща за начина ви на живот. Много диети се провалят, защото няма как да ги адаптираме към начина си на режим. Не правете диета, в която трябва всеки ден да ядете риба, ако не обичате. Трябва добре да организирате спазването на диетата си и времето за тренировки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване