5 храни, които контролират апетита ни

dieta-hrana-1

Чували сте вероятно доста често, че силата на волята е най- добрият ви съюзник, когато ви нападне гладът по време на диета. Това обаче не е точно така. Трудно е човек да се справи с глада, така че рано или късно се стига до по- обилно ядене. Но има начини да го избегнете.

Според научно изследване, успокоителните награди с нещо сладко и нискокалорично, не са особено свързани с отсъствието на воля, а са хормонален отговор на дисбаланса, който се създава в мозъка.

Има определени храни, които не ни позволяват да ядем много, защото ни засищат достатъчно. Трябва ви точно такива храни, защото ви позволяват да контролирате апетита си. Ето пет от тях:

1. Зелен чай. Помага за топенето на мазнините по корема. Колкото повече мазнини имаме по корема, по- трудно контролираме апетита. Така че, това е един от вариантите. Освен това, напитката действа засищащо.

zelen-chai-1

2. Капучино (обезмаслено). Две изследвания доказват, че консумацията на напитки с пяна намаляват апетита. Действат върху мозъка и стомаха.

3. Хумус. Бобовите ни държат далече от кухнята доста часове. Изследване показва, че се чувстваме с 30% по- сити, ако сме яли такава храна. Хумусът се яде лесно, богат е на фибри и протеини.

4. Авокадо. Потиска апетита. Мазнините в авокадото, също и в зехтина и орехите, са полезни за тялото ни и няма да отслабнем, ако не ги приемаме. Помагат ни да регулираме хормоните на глада.

5. Кисело мляко. Помага, когато се тъпчем от нерви. Млечните продукти ни осигуряват калций и подобряват настроението ни. Недостатъчният прием на калций причинява депресия, тревожност и раздразнителност.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване