3 групи храни за отслабване

Когато искате да стопите мазнините по тялото си, трябва да знаете какво може да ядете и какво да отбягвате. Някои видове храни, в комбинация с редовни тренировки, увеличават количеството на стопените мазнини.

plodove-dietata

Плодове

Консумацията на плодове с високи количества витамин С и/или пектин е полезна за топенето на мазнините. Витамин С помага за премахването на мазнините от тялото и разтваря мастните клетки. Пектинът не позволява на клетките да абсорбират мазнините, да усвояват водата . Грейпфрутът е сред най- добрите варианти, защото съдържа и витамин С, и пектин. Лимоните, портокалите, мандарините също са отлични източници на витамин С. Ябълките и горските плодове пък съдържат много пектин.

proteini-dieti

Протеинови храни

Консумацията на такъв тип храни изисква повече време за храносмилане, затова ни засищат за повече време. Бобовите култури, богати на протеини и с ниско съдържание на мазнини, за добър вариант заради високото съдържание на фибри. Полезни са, защото изчистват тялото от токсините. Яйцата също са добър източник на протеини, а и съдържат витамин В12. Ако имате проблеми с холестерола, яжте само белтъка.

Храни с калций

Млечните продукти изгарят ефективно мазнините и помагат за по- бързото отслабване. За по- добри резултати, избирайте обезмаслените или с ниско съдържание на мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване